Berliner bollen

Berliner bollen

Smulweb imageSmulweb

Zoete, luchtige Berliner bollen met een verrassing van binnenin. Met een kuiltje gevuld met frisse jam en goudbruin gefrituurd zorgen ze voor een unieke smaakbeleving. Perfect om te bereiden op de camping!

45 min bereiden

ontbijt

20 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Berliner bollen op tafel.

  1. Zeef de bloem in een kom en voeg een snufje zout toe. Los de gist op in de melk en roer er een eetlepel suiker door. Laat even staan, totdat je belletjes ziet en voeg dan toe aan de bloem.
  2. Smelt de boter en voeg dit toe aan de kom. Roer de suiker erdoorheen en voeg een voor een de eieren toe. Mix tot er een dik, deegachtig beslag ontstaat en laat dit afgedekt 1 uur rijzen.
  3. Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg uit tot een plak van 1cm dik. Steek hier rondjes uit van ongeveer 8cm.
  4. Bestrijk de randen van de rondjes met losgeklopt eiwit. Druk in de helft van de rondjes een kuiltje en vul deze rondjes met een beetje jam. Leg de andere deeghelften erbovenop en druk de randen goed tegen elkaar aan. Dek ze af, bijvoorbeeld met een theedoek, en laat een half uur rijzen.
  5. Verhit de olie tot 160 graden en bak de bollen in ongeveer 10 minuten gaar. Keer ze af en toe om.
  6. Laat de bollen uitlekken op keukenpapier en serveer. Smakelijk eten!
eet smakelijk