- 4 tl Ras el Hanout
- 100 g Walnoten gepeld, ongezouten
- 6 tl Ras el Hanout
- 750 g Spinazie uit de diepvries
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Mediterrane lasagna op tafel.
- Bestrooi gehakt met ras el hanout specerijen en paprikapoeder. Pel knoflook en sjalotjes en snijd in plakjes. Ontdoe puntpaprika's van zaadlijsten en snijd in ringen. Sla eieren los met yoghurt, mascarpone en zout en peper.
- Verhit olie in braadpan. Bak sjalotjes en knoflook aan. Voeg gehakt toe en bestrooi met raz el hanout, paprikapoeder en cayennepeper. Laat de tomaten 15 minuten meesmoren. Bak de spekjes uit en zet apart. Smoor de puntpaprika's 5 minuten in wat olie en zet apart.
- Ontdooi en verwarm de spinazie al roerend in een pan. Voeg de paprika's en de spekjes toe.
- Leg 3 lasagnevellen op de bodem van een ingevette lage platte schaal. Verdeel de helft van het gehakt erover, leg weer 3 lasagnevellen, verdeel het spinaziemengsel erover, leg weer 3 lasagnevellen met gehakt erop en als laatste laag het mascarponemengsel dat bedekt is met geraspte Parmezaanse kaas en walnoten.
- Verwarm de oven voor en laat de lasagne in ongeveer 40 minuten gaar worden. Maak de pesto door alles in een blender te pureren.