Erwtensoep of snert vegetarische

Erwtensoep of snert vegetarische

Smulweb imageSmulweb

Een rijke vegetarische variant op erwtensoep met prei, wortel, knolselderij, bleekselderij, aardappel, tijm en rozemarijn. Na minstens een uur koken, pureer het geheel en voeg zoveel water toe als gewenst. Wie wil kan nog wat stukjes groente apart houden om de soep er nog mooier uit te laten zien.

60 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Erwtensoep of snert vegetarische op tafel.

  1. Snijd alle groente klein, in blokjes, ringen of schijfjes. Scheur de selderijbladeren in stukken.
  2. Doe het water in de pan en voeg alle ingrediënten toe. Breng aan de kook en schuim evt. af. Kook het geheel min. 1 uur of zoveel langer als nodig/gewenst is.
  3. Pureer het geheel. Voeg zoveel water toe als nodig voor de gewenste dikte.
  4. Wie liever stukken groente in zijn soep wil, houdt wat apart en voegt het toe na het pureren. Dit ziet er wel mooier uit, maar kinderen zijn er vaak minder dol op.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep