Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Kabeljauw met saffraansaus en zeekraal op tafel.
- Fruit de sjalot en knoflook in een wijde pan in 1 eetlepel boter. Voeg de dragon, saffraan, fond en sherry toe en kook het vocht in tot een derde over is. Zeef dit boven een andere pan, voeg de room toe en kook de saus nog 10 minuten in tot de dikte goed is. Breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de wortel in de lengte in dunne plakken en stoom ze met de bosuitjes in een stoompan boven kokend water in 8-10 minuten gaar.
- Wrijf de vis in met zout en peper, wentel de filets door de bloem en bak ze in een koekenpan met 25 gram hete boter in 8-10 minuten mooi bruin en gaar.
- Roerbak de zeekraal 1-2 minuten in een wok met 1 eetlepel hete boter.
- Schep op warme borden wat saus. Verdeel de wortel en bosui in het midden en leg erop de kabeljauw.
- Garneer met een toef zeekraal.