Zuppa invernale di legumi winterse peulvruchtensoep

Zuppa invernale di legumi winterse peulvruchtensoep

Smulweb imageSmulweb

Met deze winterse peulvruchtensoep waan je je in de Italiaanse keuken. De bonen een nacht weken en de groenten en kruiden 10 minuten zachtjes bakken. Door toevoeging van pittige paprikapoeder en verse tomaten krijgt de soep een uitgesproken smaak die heerlijk combineert met aardappelblokjes.

60 min bereiden

soep

6 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 25 g Jumbo Tijm
  • 100 g Gedroogde rode linzen

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Zuppa invernale di legumi winterse peulvruchtensoep op tafel.

  1. Was de peulvruchten de avond of ochtend voor het bereiden van de soep en zet ze in de week. Laat ze goed uitlekken.
  2. Maak `il soffritto`: snipper de ui, wortels, bleekselderij en knoflook samen. Bind de kruiden samen en maak eventuele kaaskorsten schoon.
  3. Verwarm de bouillon en zet een flinke pan op het vuur. Verwarm olijfolie en fruit `il soffritto` hierin 10 minuten langzaam.
  4. Voeg de uitgelekte peulvruchten toe en bak een minuutje mee. Voeg tomatenblokjes of verse tomaten toe, zout, peper en pittige paprikapoeder. Roer alles goed door.
  5. Doe de warme bouillon, eventuele kaaskorsten en het bosje kruiden erbij. Roer even door en breng aan de kook. Doe een deksel op de pan en laat de soep ongeveer 1 tot 1,5 uur zachtjes koken. Voeg een half uur voor de soep gaar is de geschilde in blokjes gesneden aardappels toe.
  6. Controleer tijdens het koken of de soep meer water of bouillon nodig heeft. Verwijder het bosje kruiden en proef of de soep nog zout, peper of peperoncino nodig heeft.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Minestrone soep