- 25 g Jumbo Tijm
- 100 g Gedroogde rode linzen
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Zuppa invernale di legumi winterse peulvruchtensoep op tafel.
- Was de peulvruchten de avond of ochtend voor het bereiden van de soep en zet ze in de week. Laat ze goed uitlekken.
- Maak `il soffritto`: snipper de ui, wortels, bleekselderij en knoflook samen. Bind de kruiden samen en maak eventuele kaaskorsten schoon.
- Verwarm de bouillon en zet een flinke pan op het vuur. Verwarm olijfolie en fruit `il soffritto` hierin 10 minuten langzaam.
- Voeg de uitgelekte peulvruchten toe en bak een minuutje mee. Voeg tomatenblokjes of verse tomaten toe, zout, peper en pittige paprikapoeder. Roer alles goed door.
- Doe de warme bouillon, eventuele kaaskorsten en het bosje kruiden erbij. Roer even door en breng aan de kook. Doe een deksel op de pan en laat de soep ongeveer 1 tot 1,5 uur zachtjes koken. Voeg een half uur voor de soep gaar is de geschilde in blokjes gesneden aardappels toe.
- Controleer tijdens het koken of de soep meer water of bouillon nodig heeft. Verwijder het bosje kruiden en proef of de soep nog zout, peper of peperoncino nodig heeft.