- 1 el Sesamolie
- 1 Rode peper
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Pittige indonesische smul kipfilet met veel groenten op tafel.
- Snijd de kipfilet in blokjes. Pel en snipper de uien en de knoflook. Maak de champignons schoon en snijd deze in plakjes. Maak de paprika en de winterpeen schoon en snijd deze in kleine stukjes. Rasp de gemberwortel of snijd ook in piepkleine stukjes. Maak de prei schoon en snijd deze in halve ringen. Was de taugé. Maak de Spaanse peper schoon en snijd deze in kleine stukjes.
- Verhit de olie en sesamolie in de wok. Bak hierin de kipfilet in delen snel rondom bruin. Bestrooi de kipfilet met peper en zout. Haal uit de pan en zet even weg.
- Bak in hetzelfde vet de uien, knoflook, gember en Spaanse peper. Voeg de champignons toe en bak deze mee. Doe dan de blokjes winterpeen erbij en laat het geheel plm. 5 minuten roerbakken. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit even mee. Blus af met de sherry.
- Voeg nu de kip, prei en paprika toe. Roer alles goed door en verwarm het gedurende ongeveer 3 minuten. Voeg pindakaas, ketjap, bruine suiker en citroensap toe en breng op smaak. Roer als laatste de taugé erdoorheen.