Tom kha kai met noedels

Tom kha kai met noedels

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke Thaise klassieker: Tom kha kai met noedels. Een bouillon van kippenbouillon, kokosroom, citroengras, citroenblad, gember en galangal. Geserveerd met eiernoedels, gebakken kip, courgette, paprika, ui en limoensap. Garneer met koriander.

45 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 Sereh / Citroengras

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Tom kha kai met noedels op tafel.

  1. Verwarm de kippenbouillon (of maak kippenbouillon van 7,5 dl kokend water en 1 bouillonblokje). Voeg de kokosroom, het citroengras, het citroenblad, de gember en de galanga toe. Laat op laag vuur 30 minuten zacht koken. Zeef de bouillon.
  2. Kook de eiernoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Meng de kipfilet met de rode currypasta en 2 el olie. Verhit een wok en bak de kip op hoog vuur 2 minuten rondom. Voeg 1 el olie toe en bak de courgette, de paprika en de ui 3 minuten mee. Voeg de gezeefde bouillon toe, breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met limoensap en zout.
  4. Verdeel de noedels over 4 kommen en schep de hete soep erover. Garneer met koriander naar smaak.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep