Bereidingswijze
Zet in 11 stappen deze heerlijke Pittige pilav met kip op tafel.
- Verwarm olie in een wok en bak de stukjes kipfilet goed aan.
- Voeg de gesnipperde uien toe aan de kipfilet en bak ze mee tot ze lichtbruin zijn.
- Voeg het blikje tomatenpuree toe en roer goed door.
- Voeg nu 4 eetlepels Ketjap Manis en 1 theelepel sambal toe en meng goed.
- Haal de perziken uit het blik en voeg het sap uit het blik toe. Meng alles zorgvuldig door.
- Laat alles nu 30 minuten heel zacht sudderen. Kook ondertussen de rijst en laat dit staan met het deksel op de pan.
- Wordt de saus te dik, voeg dan een scheutje water toe.
- Na 30 minuten voegt u de perziken (in stukjes) toe. Goed mengen en nog 5 minuten laten staan met het deksel op de pan.
- Serveer de pittige pilav met de rijst en een gemengde salade. Ingrediënten: - 350 gram kipfilet, in stukjes gesneden - 4 uien, gesnipperd - 1 blik perziken op siroop - 4 eetlepels Ketjap Manis - 1 theelepel sambal oelek - 1 blikje tomatenpuree - 1 pak snelkookrijst - Gemengde salade (ook kant-en-klaar te koop in het koelvak van uw winkel) Bereiden:
- Volg het bovenstaande stappenplan
- Eet smakelijk!