Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Hartige taart met prei uien ham en kaas voor de makkelijke op tafel.
- Laat de plakjes bladerdeeg minimaal een half uur ontdooien/drogen. Vet de ovenschaal in met een heel klein beetje roomboter. Bekleed de ovenschaal met het bladerdeeg en duw de naden tussen de plakjes dicht. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg (perforeer de bodem) en verdeel het paneermeel over de bodem.
- Maak de prei schoon en borstel het zand/grond eraf. Snijd de prei in ringen. Pel de uien en snijd ze in halve ringen. Kluts de eieren en meng met de room, kruiden, een paar druppels tabasco (trekt de smaak op), zout en peper naar smaak.
- Verwarm de oven voor op 190 graden. Zet in een hoge koekenpan de uien met een beetje olijfolie aan zonder bruin te laten worden. Voeg de prei toe en bak deze even mee, voeg als laatste de ham toe en meng het geheel.
- Verdeel het mengsel gelijkmatig in de taartvorm op het bladerdeeg. Schenk het eimengsel gelijkmatig in de vorm. Verdeel als laatste de geraspte kaas over het mengsel.
- Plaats de taartvorm direct in de oven en bak de taart in een klein half uur af tot hij mooi bruin is.