Roerbakschotel met quinoa

Roerbakschotel met quinoa

Smulweb imageSmulweb

Een roerbakschotel met quinoa, selderij, wortel en tuinerwten in combinatie met een mix van kruiden zorgt voor een heerlijke smaaksensatie. Het gerecht wordt afgemaakt met pijnboompitten en verse kruiden. Genieten!

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 200 g Tuinbonen Diepvries

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Roerbakschotel met quinoa op tafel.

  1. Doe de quinoa in een pan met water (verhouding 1:2). Kook de quinoa in ongeveer 15 minuten gaar.
  2. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  3. Snijd de bleekselderij en wortel in blokjes. Verwarm de olie in een wok en voeg de mosterdzaadjes toe. Wacht tot ze beginnen te knappen en voeg dan de winterpeen en bleekselderij toe. Roerbak dit ca. 5 minuten.
  4. Voeg alle kruiden toe en roerbak nog eens 2 minuten, totdat alles goed gemengd is.
  5. Voeg de gekookte quinoa toe en roerbak het geheel 5 minuten.
  6. Roer er de sojasaus en tuinerwten door en voeg 2 eetlepels water toe. Laat afgedekt ongeveer 5 minuten stomen, tot de groenten gaar zijn.
  7. Bestrooi het gerecht met de pijnboompitten. Serveer met peterselie of koriander.
eet smakelijk