Bereidingswijze
Zet in 12 stappen deze heerlijke Stamppot rauwe andijvie op tafel.
- Schil de aardappels en kook ze.
- Was de andijvie en laat het uitlekken.
- Was de paprika en snijd het in blokjes.
- Pel de ui en snijd het fijn.
- Maak de knoflook schoon.
- Maak van de gekookte aardappels een puree naar eigen smaak.
- Bak de spekjes knapperig in heel weinig boter en roer het door de puree, met het spekvet.
- Roer de andijvie, blokjes rode paprika, snippertjes ui en het uitgeperste teentje knoflook door de puree.
- Vet een vuurvaste ovenschaal in en breng de stamppot hierin over.
- Bestrooi de stamppot met geraspte kaas en nootmuskaat.
- Leg hier en daar een klontje boter op de stamppot en zet het geheel onder de grill totdat het een mooi bruin korstje heeft.
- EET SMAKELIJK!