Stamppot rauwe andijvie

Stamppot rauwe andijvie

Smulweb imageSmulweb

Stamppot rauwe andijvie met knapperige spekjes en een smeuïge puree met een krokant kaaslaagje uit de oven. Pure nostalgie van het Hollandse menu. Lekker en makkelijk.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Stamppot rauwe andijvie op tafel.

  1. Schil de aardappels en kook ze.
  2. Was de andijvie en laat het uitlekken.
  3. Was de paprika en snijd het in blokjes.
  4. Pel de ui en snijd het fijn.
  5. Maak de knoflook schoon.
  6. Maak van de gekookte aardappels een puree naar eigen smaak.
  7. Bak de spekjes knapperig in heel weinig boter en roer het door de puree, met het spekvet.
  8. Roer de andijvie, blokjes rode paprika, snippertjes ui en het uitgeperste teentje knoflook door de puree.
  9. Vet een vuurvaste ovenschaal in en breng de stamppot hierin over.
  10. Bestrooi de stamppot met geraspte kaas en nootmuskaat.
  11. Leg hier en daar een klontje boter op de stamppot en zet het geheel onder de grill totdat het een mooi bruin korstje heeft.
  12. EET SMAKELIJK!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot Andijvie stamppot