Lasagne met lasagne zalm pesto en courgette

Lasagne met lasagne zalm pesto en courgette

Smulweb imageSmulweb

Lasagne met zalm pesto en courgette. Courgette en champignons bakken in olijfolie, gezeefde tomaten toevoegen en op smaak brengen. Zalm met pesto marineren en met crème fraîche mengen. Laagjes tomatensaus, lasagnevellen, plakjes tomaat en zalm-pestosaus afwisselen in de ovenschaal. Geraspte kaas eroverheen en 30 minuten in de oven op 180°C.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(4)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Lasagne met lasagne zalm pesto en courgette op tafel.

  1. Snijd de zalm in blokjes en meng de pesto erdoor. Laat dit marineren.
  2. Snijd de courgette in plakjes en de champignons in partjes. Bak dit in een scheutje olijfolie tot de groenten beetgaar zijn. Meng de gezeefde tomaten erdoor en breng op smaak met zout, peper en een heel teentje knoflook. Bak de knoflook niet te lang mee, anders wordt het bitter.
  3. Roer de crème fraîche door de zalm met pesto en breng op smaak met peper en zout.
  4. Snijd de tomaten in plakken. Vet een ovenschaal in en schep eerst een laagje van de tomatensaus op de bodem. Leg hier lasagnevellen op en verdeel hier wat plakjes tomaat over en wat van de zalm-pestosaus. Herhaal dit met een laagje tomatensaus en ga zo door tot de schaal vol is. Sluit af met plakjes tomaat en strooi hier de geraspte kaas overheen.
  5. Laat de lasagne garen in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 30 minuten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta Courgette