Fish and chips

Fish and chips

Smulweb imageSmulweb

Krokante fish and chips met een heerlijke saus van zelfgemaakte mayonaise en piccalilly. De aardappelen worden in parten gesneden en gekruid met zout en peper. De vissticks worden gepaneerd met bloem, ei, en broodkruim of paneermeel. Dit gerecht kan je niet missen!

15 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(4)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Fish and chips op tafel.

  1. Borstel de aardappelen met de schil zorgvuldig schoon onder de kraan en snijd ze in de lengte in 6 tot 8 parten. Giet olie over de aardappelparten en meng goed met de hand, zodat de aardappelparten rondom bedekt zijn.
  2. Snij de ontdooide kabeljauw in sticks van circa 8 cm lang en 3 cm breed. Schep de bloem in een diep bord en roer er wat zout en peper door. Klop de eieren los in een kom. Schep het broodkruim of het paneermeel in een diep bord. Haal de vissticks eerst door de bloem, dan door het ei en tenslotte door het broodkruim of het paneermeel. Druk het paneerlaagje stevig aan.
  3. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de aardappelparten naast elkaar op de bakplaat. Schuif ze 15 minuten in de voorverwarmde oven, keer ze halverwege de tijd om en bestrooi ze met wat peper en zout.
  4. Verhit intussen een laagje van een paar centimeter olie in de wok of de koekenpan en bak de gepaneerde vissticks zonodig in twee porties, in circa twee minuten per kant goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  5. Roer voor de saus de mayonaise en de piccalilly door elkaar en zet de ketchup op tafel.
  6. Traditioneel bij dit gerecht zijn doperwten die worden gestoofd met een gefruit uitje.
eet smakelijk