Ravioli met zongedroogde tomaten basilicum en mozzarella

Ravioli met zongedroogde tomaten basilicum en mozzarella

Smulweb imageSmulweb

Verse pasta gevuld met een hartige combinatie van zongedroogde tomaten, basilicum en mozzarella, gerold in prosciutto, elke hap geeft je een geweldige smaakexplosie. Perfect voor een snelle en makkelijke maaltijd op elke dag van de week.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Ravioli met zongedroogde tomaten basilicum en mozzarella op tafel.

  1. Maak een bergje van de bloem op een schoon aanrecht, maak een kuiltje in het midden en doe daar de eieren in. Roer de eieren voorzichtig door elkaar met een vork en meng ze geleidelijk met de bloem om het kuiltje. Wanneer het een halfzacht deeg begint te worden, ga je verder met je handen. Kneed het deeg stevig, ongeveer 3 minuten, of totdat het glad, zijdeachtig en elastisch is. Pak het in huishoudfolie en laat het ongeveer een uur in de koelkast rusten.
  2. Roer de kaas, het basilicum en de tomaten in een kom door elkaar en breng het mengsel op smaak met zout en peper. Halveer de plakken prosciutto en leg hier 1 volle theelepel van het mengsel op. Vouw de zijkanten naar binnen en rol de plak op, zodat de vulling is ingepakt. Doe dit tot je 20 balletjes hebt.
  3. Pak het deeg uit de koelkast en maak er 2 grote ballen van. Dek 1 van de ballen af (met een vochtige doek) en druk de andere met de palm van je hand een beetje plat. Strooi wat bloem op een schoon werkvlak en rol met een deegroller de bol deeg, altijd van je af, uit. Strooi er regelmatig wat bloem op en draai het deeg dan 90 graden. Blijf dit doen tot je een heel dun vel pasta over hebt van 1-2 mm dik. Doe hetzelfde met de andere deegbal.
  4. Leg de lap pasta op een royaal met bloem bestoven werkvlak. Leg de balletjes met een tussenruimte van 5 cm op de pasta. Kwast de pasta in met water (gebruik weinig water, maar maak de pasta wel overal even vochtig). Leg een lap pasta van hetzelfde formaat op de eerste. Druk de pasta dicht rond de vulling, zorg ervoor dat er geen lucht meer tussenzit en snij de ravioli met het deegwieltje.
  5. Kook de ravioli in zachtjes kokend water met wat zout in 3-4 minuten gaar. Laat ze goed uitlekken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente