Lasagna

Lasagna

Smulweb imageSmulweb

Maak vanavond een heerlijke lasagne volgens ons recept. Een rijke bolognesesaus van tomaten en gehakt, gecombineerd met zachte bechamelsaus en mozzarella tussen de lagen lasagne. Perfect voor een comfortabele, hartige maaltijd.

60 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(26)

  • 1 el Basilicum
  • 1 tl Peterselie gedroogd

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Lasagna op tafel.

  1. Snipper de ui en fruit deze in een grote koekenpan met wat olijfolie. Voeg halverwege de fijngesneden knoflook toe. Verwarm in een kleine braadpan de tomatenpuree hard (blijf roeren) totdat deze niet meer zurig ruikt. Voeg het ui/knoflook/oliemengsel toe.
  2. Verwarm in dezelfde koekenpan wat olijfolie en bak het gehakt met kruiden, zout en peper rul. Voeg toe aan het tomatenpureemengsel. Voeg gepelde tomaten en gezeefde tomaten toe en breng op smaak met sambal, suiker en evt. nog wat kruiden en een laurierblaadje. Laat 1/2 uur tot 3/4 uur op laag vuur sudderen met deksel op de pan, af en toe roeren.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt voor de bechamelsaus de boter (niet bruin laten worden) en roer de bloem erdoor. Verwarm het mengsel. Voeg beetje bij beetje de koude melk toe, en blijf roeren tot je een dikke saus hebt. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Leg in een ingevette ovenschaal een laag lasagnevellen. Bedek deze met 1/3 van de bechamelsaus, 1/3 van de bolognesesaus en 1 in plakjes gesneden bolletje mozzarella of 4 plakken kaas. Herhaal deze laagjes nog twee keer, maar de laatste laag zonder kaas.
  5. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en schuif in de oven, boven het midden. Na 30 minuten verwijder je de folie en laat je het geheel nog 15 minuten in de oven bakken. Wanneer het "knettert", is de lasagne klaar.
eet smakelijk