Beenham met whiskey en honing

Beenham met whiskey en honing

Smulweb imageSmulweb

Trakteer jezelf op deze heerlijke Beenham met whiskey en honing uit de oven en geniet van de smaakvolle marinade van whiskey, chilipoeder en honing. Het vlees is heerlijk mals, en wordt begeleid door gekarameliseerde sjalotjes, polenta en in boter gestoofde peultjes. Lekker aromatisch met takjes rozemarijn.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(4)

  • 60 ml Whisky

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Beenham met whiskey en honing op tafel.

  1. Verwarm de groente- of kippenbouillon in een soeppan en laat de beenhammetjes er 45 minuten in bubbelen.
  2. Haal de hammetjes uit de pan en laat ze afkoelen.
  3. Meng whiskey, olie, chilipoeder en honing in een grote kom en laat de hammetjes er 1-2 uur in marineren
  4. draai ze af en toe eens om.
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de sjalotjes, schik de beenhammetjes in een vuurvaste schaal, begiet ze met de marinade en leg de sjalotjes rondom de ham.
  6. Zet de schaal in de oven, draai de ovenstand naar 160 graden en laat de ham in ca. 30 minuten mooi egaal karameliseren
  7. draai ze af en toe om.
  8. Leg de hammen op voorverwarmde borden, begiet ze met wat braadvocht en serveer ze met polenta (grof, gaargekookt of gestoomd maismeel) en in boter gestoofde peultjes.
  9. Leg op elk hammetje een takje rozemarijn voor de aangename geur.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees