- 60 ml Whisky
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Beenham met whiskey en honing op tafel.
- Verwarm de groente- of kippenbouillon in een soeppan en laat de beenhammetjes er 45 minuten in bubbelen.
- Haal de hammetjes uit de pan en laat ze afkoelen.
- Meng whiskey, olie, chilipoeder en honing in een grote kom en laat de hammetjes er 1-2 uur in marineren
- draai ze af en toe eens om.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de sjalotjes, schik de beenhammetjes in een vuurvaste schaal, begiet ze met de marinade en leg de sjalotjes rondom de ham.
- Zet de schaal in de oven, draai de ovenstand naar 160 graden en laat de ham in ca. 30 minuten mooi egaal karameliseren
- draai ze af en toe om.
- Leg de hammen op voorverwarmde borden, begiet ze met wat braadvocht en serveer ze met polenta (grof, gaargekookt of gestoomd maismeel) en in boter gestoofde peultjes.
- Leg op elk hammetje een takje rozemarijn voor de aangename geur.