- 1 tl Vispasta
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Khao phad thais gebakken rijst op tafel.
- Snijd de kipfilet in dunne reepjes, verwijder zenen en het teveel aan vet.
- Maak de lente-uien schoon en snipper ze fijn of pel de ui en hak deze fijn.
- Pel de knoflookteentjes en pers ze boven de ui uit. Roer de vispasta in een kommetje los met 1 eetlepel warm water.
- Verhit een wok 1 minuut op hoog vuur schenk dan pas de olie langs de wokrand erin en verhit tot de olie iets begint te roken. Temper de warmtebron tot matig.
- Bak hierin lente-ui en knoflook goudgeel en roer op matig vuur de vispasta erdoor. Voeg de kip toe en roerbak 2 minuten tot het kippenvlees verkleurt.
- Voeg de vissaus en palmsuiker toe, roer weer en dek de wok 2 minuten af.
- Was de paprika, snijd haar doormidden, verwijder zaad en zaadlijsten er, snijd het vruchtvlees in dunne reepjes van 3 cm voeg ze toe aan de pan, samen met tomatenketchup en limoensap en schep het geheel even om.
- Voeg nu de met een vork wat uiteen gehaalde koude rijst bij en schep de rijst zorgvuldig om tot alles zich goed heeft vermengd. Draai de warmtebron hoger en bak alom scheppend 3 minuten. Temper dan tot laag en verwarm de rijstschotel door en door. Schep het geheel af en toe door om aanbranden te voorkomen.