Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Tsjechische zuurkool

Tsjechische zuurkool

smulweb badge smulweb

Deze heerlijke Tsjechische zuurkool krijgt haar kenmerkende smaak door de kummel en wordt bereid met reuzel en witte wijn. Voeg zure room toe voor de finishing touch.

45 min bereiden hoofdgerecht 4 personen

(0)

Ingrediënten

  • 600 g Zuurkool
  • 2 tl Karwijzaad
  • 1 Uien
  • 50 g Roomboter
  • 1 el Tarwebloem
  • 100 ml Zoete witte wijn
  • 1 el suiker
  • 125 g Zure room

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Tsjechische zuurkool op tafel.

  1. Breng de losgehaalde zuurkool met de kummel in een bodempje water aan de kook en kook ze in ca. 30 minuten gaar.
  2. Snipper intussen de ui en fruit die in de reuzel lichtbruin.
  3. Bestrooi de ui met de bloem en laat deze even meebakken.
  4. Voeg de gekookte zuurkool toe met de witte wijn en wat suiker en laat het geheel nog ca. 10 minuten stoven.
  5. Roer tot slot de zure room erdoor.