Zuurkooltaart

Zuurkooltaart

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke zuurkooltaart met uien, dadels, perziken, bieslook en kaassaus. Bedekt met bladerdeeg en gebakken gedurende 35 minuten. Perfect om te serveren als hoofdgerecht!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Bieslook vers

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Zuurkooltaart op tafel.

  1. Snijd uien klein.
  2. Verwarm de oven voor op ± 200 graden.
  3. Ontdooi de bladerdeegplakjes.
  4. Ontpit de dadels en snijd de perziken in schijfjes.
  5. Fruit de klein gesneden uien in de koekenpan, voeg de zuurkool toe en laat even meebakken. Maak ondertussen de saus klaar volgens de gebruiksaanwijzing.
  6. Vet de springvorm in en bekleed met bladerdeegplakjes. Doe het zuurkool/uimengsel in de vorm en leg de dadels en perzik erover. Strooi er bieslook over en als laatste de saus (waar de kaas inmiddels doorheen is gemengd).
  7. Dek het geheel af met bladerdeegplakjes die vervolgens met ei worden bestreken. Bak in de oven gedurende ± 35 minuten.
  8. Voor de variant van Ecureuil: vet een tatinvorm in en leg de partjes perzik erin en bak ze even aan. Voeg vervolgens de stukjes dadel toe. Doe daar bovenop het zuurkool/ui mengsel, de saus, de bieslook en de geraspte kaas. Strijk er 4 eetlepels crème fraîche gemengd met wat bloem overheen. Bedek met bladerdeeg en bestrijk met koffiemelk. Bak in de oven gedurende ± 35 minuten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Fruit Bladerdeeg Dadels