Aspergesoep van tante riek

Aspergesoep van tante riek

Smulweb imageSmulweb

Aspergesoep van Tante Riek met fluwelen textuur. Goed geschilde asperges geserveerd in een onweerstaanbare mok. Het is zo geweldig dat je bij elke lepel elke smaak kunt proeven en naar een andere dimensie van smaak kunt gaan met deze soep.

25 min bereiden

soep

2 personen

voedingswaarde onbekend

(7)

  • 1500 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Aspergesoep van tante riek op tafel.

  1. Schil de asperges goed en zorgvuldig. Snijd het laatste stukje eraf. Doe wat zout (niet te veel!) in een pan met kokend water en leg hierin de stukjes asperge. Na 2 minuten de hele asperges erbij doen. Als het water weer kookt laat de asperges dan nog 8-10 minuutjes koken. Zet nu de pan van het vuur en laat de asperges nog 10 minuutjes nagaren. Haal de asperges uit de pan en laat ze wat afkoelen op een schaal.
  2. Zet een nieuwe kookpan op. Smelt hierin de boter en bak er de bloem doorheen. Laat niet aanbranden! Voeg nu lepel voor lepel het groentennat aan de roux toe, totdat er een mooie fluwelen soep ontstaat. Laat dit zacht 5 minuten doorgaren. Doe er de bouillonblok in en de in stukken gesneden asperges.
  3. Meng de eierdooier met wat room en roer dit voorzichtig door de soep. Maal er wat peper bij. Proef of de soep op smaak is. Voeg anders nog wat zout of een beetje maggi toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Asperge