- 400 g Paddenstoelenmix
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Risotto met paddestoelen en noten op tafel.
- Verhit de olie en fruit hierin de ui glazig. Voeg de rijst toe en bak deze mee tot hij glazig ziet.
- Schenk ca. 2 dl. van de kokende bouillon bij de rijst, roer goed en wacht tot alle vloeistof is opgenomen. Schenk daarna in gedeelte de rest van de bouillon erbij. Wacht steeds tot de vorige vloeistof is opgenomen. Kook de rijst in ca. 18 minuten (na de eerste keer toevoegen van bouillon) al dente.
- Borstel de paddenstoelen schoon met een borsteltje. Snijd grotere exemplaren kleiner. Bak, terwijl de rijst kookt, de paddenstoelen 3-5 minuten in de hete boter tot ze hun vocht hebben verloren. Bestrooi ze tijdens het bakken met zout en peper.
- Neem de rijst van de warmtebron en voeg het citroensap, de kookroom, zout en peper naar smaak toe.
- Doe de paddenstoelen erbij en warm de risotto even goed door.
- Roer de kaas en peterselie of basilicum en noten erdoor.
- Serveer direct in voorverwarmde soepborden.