De lekkerste bolognese saus

De lekkerste bolognese saus

Smulweb imageSmulweb

Maak de lekkerste bolognese saus met wortel, bleekselderij, spek, ui, knoflook, runder- en varkensgehakt, melk, witte wijn, tomatenpuree, blikken tomaten, kruiden en water. Laat de pan 2 uur op het laagste vuur staan. Serveer met pasta en Parmezaanse kaas.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(6)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke De lekkerste bolognese saus op tafel.

  1. Snijd de wortel, bleekselderij en het spek (of de bacon) in kleine dobbelsteentjes, snijd de ui fijn en pel de knoflookteentjes.
  2. Verhit de olie en de boter in een pan en voeg zodra de boter gesmolten is de ui, wortels, bleekselderij en het spek toe, knijp de tenen knoflook erboven uit. Kook dit mengsel zo'n 8-10 minuten totdat de groenten zacht maar niet bruin zijn.
  3. Voeg dan het rundergehakt en varkensgehakt toe en bak het rul. Zorg ervoor dat er geen grote klonten gehakt in zitten, maar dat het allemaal lekker klein kruim is geworden.
  4. Voeg de melk toe, roer de melk er goed doorheen en zet het vuur dan wat harder zodat het geheel lekker gaat bubbelen, roer regelmatig. Dit duurt ongeveer 10-15 minuten zodat de melk geheel in het gehakt is opgenomen. Doe hetzelfde met de wijn.
  5. Voeg dan de tomatenpuree toe en de blikken tomaten. Vul beide blikken met water en zorg dat alle tomatenresten in het water komen en voeg ook die toe. Sprenkel de kruiden eroverheen en evt. een halve theelepel zout en peper zoveel als je lekker vindt. Draai het vuur hoog en breng het geheel aan de kook. Roer, stamp en druk de tomaten met een spatel fijn.
  6. Schuif de pan naar de kleinste brander (niet de sudderbrander!) en zet hem op het laagste vuur. Doe de deksel schuin op de pan en laat dit 2 uur staan, om de ongeveer 20 minuten roer je het geheel goed om.
  7. Na twee uur moet de saus dikker en mooi glanzend zijn. Voeg eventueel nog peper of zout naar smaak toe en laat de saus met gesloten deksel zonder vuur rusten.
  8. Kook de pasta (tagliatelle gaf het recept aan en dat vonden wij er ook goed bij smaken) en rasp wat Parmezaanse kaas. Schep tagliatelle op de borden en schep er een flinke lepel saus op, garneer met de kaas. Smullen maar!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen