Lemon curd

Lemon curd

Smulweb imageSmulweb

Een friszoet, smeerbaar geleibrouwsel: lemoncurd. Makkelijk te maken in een pan met water, suiker, boter, citroen en eieren. Om de appelbollen mee op te vullen, op een scone of boterham te smeren of gewoon uit te lepelen. Het blijft in de koelkast minimaal 4 dagen goed.

15 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Lemon curd op tafel.

  1. Maak het potje en de deksel van tevoren goed schoon met heet water en soda.
  2. Rasp de schil van de citroenen en pers het sap eruit.
  3. Zet een pan water op het vuur met een kleine pan erin (au-bain-marie) en smelt de boter hierin.
  4. Meng nu de suiker en de citroenrasp en sap erdoorheen. Klop de eieren er beetje bij beetje door en blijf kloppen.
  5. Als het water langzaam aan de kook komt, zal je zien dat het mengsel indikt. Blijf kloppen tot het is ingedikt.
  6. Het blijft in de koelkast minstens 4 dagen goed.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Lemon curd