Bouillon van varkensvlees

Een recept van Johan Segers

Ga op culinaire ontdekking doorheen de historische binnenstad tijdens 'Gent Smaakt'

Ga op culinaire ontdekking doorheen de historische binnenstad tijdens 'Gent Smaakt'

Ingrediënten

x x Even geduld...
2 wortelen
1 preistengel
1 tak bleekselder
2 uien
2 varkenspoten
1 hammetje
2 varkensoren
2 takjes tijm
2 laurierblaadjes
10 peperbolletjes
zout

Bereiden:

Snijd de groenten in grove stukken. Zet het vlees op in licht gezouten water. Breng aan de kook. Giet het water weg. Was het vlees onder koud stromend water. Zet opnieuw op het vuur met vers water, de groenten en de kruiden. Breng aan de kook en laat zo'n 2,5 uur zachtjes pruttelen tot het vlees gaar is.

Zeef de bouillon en laat hem afkoelen.

Deze basis kan je verder inkoken, invriezen, ... .

Inspiratie & blog