Broodje ham & kool

Ga op culinaire ontdekking doorheen de historische binnenstad tijdens 'Gent Smaakt'

Ga op culinaire ontdekking doorheen de historische binnenstad tijdens 'Gent Smaakt'

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
200 gr witte kool (fijngesneden)
2 stokbroden
6 el mosterd
1 ovengebakken hammetje
6 plakjes raclette kaas
0,5 tl karwijzaad
0,5 tl tijm
peper - zout

Bereiden:

Snijd de kool in fijne reepjes. Stoof gaar in olijfolie met tijm en karwijzaad en breng op smaak met peper en zout.

Bereid het hammetje. Snijd plakjes van het hammetje.

Snijd de stokbroden in de lengte in twee, maar snij ze niet helemaal open. Bestrijk de helft met mosterd. Beleg met de witte kool en beenham. Leg er de raclette op en laat onder de grill gedurende 3 à 5 minuten smelten.

Serveren:

Snijd in gelijke stukken en serveer onmiddellijk. 

Inspiratie & blog